خانه / شیشه / شیشه سودا لایم چیست؟

شیشه سودا لایم چیست؟

شیشه سودا لایم چیست؟

شیشه های آزمایشگاهی که به شیشه سودا لایم هم معروف هستند دلیل معروفیت این شیشه ها به سودا لایم این است که در این شیشه ها ماده و ترکیبات کربنات کلسیوم یا همان سودا لایم می باشد. در آزمایشگاه ها برای تولید ظروف از شیشه استفاده میکنند و علت این استفاده میتوان به مقاومت نسبتا خوب و درخشندگی و دارای قابلیت استریل بودن این ظروف آزمایشگاهی اشاره کرد ،  شیشه های آزمایشگاهی بسته به نوع استفاده در انواع های مختلفی تولید و به مصرف می رسند. از مهم ترین های آن ها میتوان به همان شیشه سودا لایم

شیشه شکری ، شیشه آکریلیک و……. اشاره کرد.

 شیشه سودا لایم نسبتاً ارزان ، از نظر شیمیایی پایدار ، کاملاً سخت و بسیار کار آمد است. از آنجا که می توان چندین بار دوباره ساخته و دوباره ذوب شود ، برای بازیافت شیشه ایده آل است. این ماده این ماده به عنوان سیلیسیوم در اکسید نیز شناخته می شود در حالیکه سیلیس خالص مقاومت بسیار خوبی در برابر شوک حرارتی دارد ، قادر است از غوطه وری در آب در حالی که قرمز گرم است مقاومت کند ، دمای ذوب آن درجه۱۷۲۳  و گرانروی بالایی دارد.

بنابر ویژگی های بالا مواد دیگری برای ساده سازی سیلیس اضافه می شوند. یکی از این مواد “سودا” یا کربنات سدیم است که دمای انتقال شیشه را کاهش می دهد. با این حال ، سودا باعث می شود شیشه محلول در آب باشد ، که معمولاً نامطلوب است. برای ایجاد دوام شیمیایی بهتر ، “آهک” نیز اضافه می شود.

فرآیند تولید شیشه سودا لایم شامل ذوب شدن مواد اولیه است که عبارتند از سیلیس ، سودا ، آهک (به شکل   (Ca (OH)2) ، دولومیت  (CaMg(CO3)2که اکسید منیزیم را تأمین می کند) ، و اکسید آلومینیوم ؛ همراه با مقادیر کمی از مواد ریز کننده (به عنوان مثال ، سولفات سدیم (Na2SO4)، کلرید سدیم (NaCl) و غیره در کوره شیشه ای در دمای تا ۱۶۷۵ درجه سانتیگراد فقط با کیفیت مواد ساختار کوره و با ترکیب شیشه محدود می شود.

شیشه سودا لایم چیست؟

دما فقط با کیفیت مواد ساختار کوره و با ترکیب شیشه محدود می شود. معمولاً به جای مواد شیمیایی خالص از مواد معدنی نسبتاً ارزان قیمت مانند ترونا ، شن و ماسه و فلدسپات استفاده می شود. بطری های سبز و قهوه ای از مواد اولیه حاوی اکسید آهن بدست می آیند. مخلوط مواد اولیه دسته ای نامیده می شود.

موارد استفاده

شیشه سودا لایم از نظر فنی به شیشه ای که برای پنجره ها استفاده می شود ، شیشه تخت و شیشه برای ظروف ، شیشه ظرفی تقسیم می شود. این دو دستعه ، در روش تولید (فرایند شناور برای پنجره ها ، دمیدن و فشار دادن برای ظروف) و در ترکیب شیمیایی متفاوت هستند.

شیشه تخت دارای مقدار بیشتری اکسید منیزیم و اکسید سدیم نسبت به شیشه ظرف و مقدار سیلیس ، اکسید کلسیم و اکسید آلومینیوم پایین تر است. از محتوای کم یونهای محلول در آب (سدیم و منیزیم) در شیشه ظرف ، دوام شیمیایی آن در برابر آب کمی بالاتر است ،

که مخصوصاً برای نگهداری نوشیدنی ها و غذا مورد نیاز است.

شیشه سودا لایم با کاهش دما تحت افزایش مداوم ویسکوزیته قرار می گیرد و اجازه می دهد تا با دقت مداوم افزایش یابد. شیشه هنگامی که دارای گرانروی ۱۰۴ پویایی باشد ، به راحتی در اشیا قابل شکل گیری است و معمولاً در دمای حدود ۹۰۰ درجه سانتیگراد به آن می رسد.

وقتی ویسکوزیته کمتر از ۱۰۸ قرار داشته باشد ، نزدیک ۷۰۰ درجه سانتیگراد ، شیشه نرم شده و تغییر شکل می یابد. اگرچه ظاهراً سخت شده است ، با این وجود می توان شیشه سودا-آهک را باز زد تا تنش های داخلی را با حدود ۱۵ دقیقه در دمای ۱۰۱۴ گرم ، نزدیک به ۵۰۰ درجه سانتیگراد از بین ببرد. رابطه بین گرانروی و دما عمدتا لگاریتمی است.

برای اطلاع بیشتر از نوع و قیمت شیشه شما میتوانید با ما تماس بگیرید و مشاوره کامل در ارتباط با این نوع شیشه در اختیار شما قرار دهیم

مطلب پیشنهادی

شیشه کلیر(clear) چیست؟

شیشه کلیر(clear) نوعی شیشه است که از شفافیت و استحکام بیشتری نسبت به سایرشیشه های …